SMQ Vapour

E-juice i e-dampere er det der bliver omdannet til damp. E-juice har mange navne i e-damp verdenen, de bliver kaldt e-væske, nikotin væske, e-liquid e-cigaret væske, men det mest brugte navn er e-juice. De e-juice’s der er på markedet har mange forskellige blandingsforhold. Det de næsten alle har til fælles er, at de består af nogle aroma’er, PG og VG.

Hvad er Aroma?
Aroma er en koncentreret smag der ofte bliver brugt i fødevarerindustrien til, at give et produkt den ønsket smag. Det samme er gældende for e-juice til e-dampere, hvis du køber en e-juice med champagne smag, er der brugt et koncentrat af champagne-smag til din e-juice. Dette koncentrat kaldes champagne aroma. Det vil sige at aromaen der findes i din e-juice, er den der giver dig smagen og lugten af din smagsvariant. Aroma kan ikke dampes rent, men skal iblandes PG og/eller VG.

Hvad er PG i e-juice?
PG står for Propylenglykol (E1520), som er en gennemsigtig væske. Propyglenglykol bliver brugt som fugtgiver i mediciner, fødevarer, tandpasta, shampoo og hårmidler, her bliver PG deklareret som E1520.
PG’s egenskaber i e-juice er, at de bringer e-juice til fordampning, og giver brugeren en halskradsene fornemmelse ved inhalering (se mere nedenfor).

Hvad VG i e-juice?
VG står for vegetabilsk glycerin (E-422), som er kendetegnet ved en gennemsigtig tyk flydende væske.
VG er også kendt for Glycerin, Glycerol og Propantriol, som bliver brugt i fødevarer og lægemidler. Det bruges også i hudcremer, grundet sine fugtbevarende egenskaber. I fødevarer, lægemidler m.m. bliver det deklareret som E-422.
VG’s egenskaber i e-juice til e-damperen er, at det giver en tæt/kraftig og holdbar damp. Den tydelige tætte damp som VG’s egenskaber har, er en vigtig faktor for mange dampere, derfor er den ofte tilsat e-juicen (se mere nedenfor).

Alle PG & VG væsker hos SMQ Vapour er af ren farmaceutisk kvalitet.

Hvilke blandingsforhold skal du vælge.
Blandingsforholdet imellem PG og VG er smag og behag. Nogen kan lide meget halskrads, og skal derfor have en høj % PG. Andre kan godt lide masser af damp og skal derfor have høj %VG.
Du vil ofte se benævnelsen VPG 70/30-3 hvilket har følgende betydning: 70% VG og 30% PG samt et nikotinindhold på 3 mg.

Det hele er lidt mere "billedligt" fortalt af DADAFO... se (HER)

Besøg også DADAFO - Dansk e-Damper forening for flere informationer.



Propylenglycol kaldes også PG

Propylenglycol er et organisk stof, som bruges til fremstilling af en lang række produkter især
farmaceutisk og inden for kosmetik- og fødevareindustrien.
Propylenglycol er en klar, farveløs og næsten lugtløs væske med en svag, sødlig smag. Stoffet er
vandsugende og kan blandes med vand, acetone og kloroform.
Propylenglycol bruges blandt andet:
- Som røg og damp på diskoteket
- Som røg og damp til modeltog
- Som indbrudssikring i form af røgtæppe
- Som opløsningsmiddel for mange mediciner
- Som fugtgiver i medicin, kosmetik, fødevarer, tandpasta, shampoo, hårplejemidler og tobaksvarer
- Som hovedingrediens i deodorantstifter
- Som bærestof for duftstoffer
- Som smag og damp til e-cigaretter
- Som tilsætningsstof i massageolier
- I håndrensemidler, antiseptiske lotioner og saltopløsninger
- Som tilsætningsstof i fødevarer, hvor det bliver deklareret som E-1520
- Som emulgator Angostura og orangelikører
- Som opløsningsmiddel for madfarver og smagsstoffer
- Som den trykbærende væske i hydrauliske presser
- Som kølemiddel i flydende kølesystemer
- Ved behandling af ketose hos husdyr

Den nørdede information om Propylenglycol
Propylenglycol kaldes også Propane-1,2-diol
E-dampere kender det som PG
Propylenglycols formel er: C3H8O2 
(Kilde: Wikipedia)

 

Glycerin kaldes også VG

Glycerin er en farveløs, lugtfri, hygroskopisk og trivalent alkohol, som er udvundet af vegetabilske
fedtstoffer.
Glycerin er blødgørende og kan anvendes som smøremiddel i mange forskelligartede sammenhænge.
Glycerin indgår i alle fedtstoffer og er ved stuetemperatur meget tyktflydende.
Glycerin kaldes også glycerol eller propantriol.

Glycerin bruges til:

I kosmetik
Glycerin anvendes blandt andet i creme, lotion, salve, skintonic fordi glycerin virker blødgørende og
fugtighedsbevarende. Glycerin er velegnet til alle hud- og hårtyper.
Anvendes i creme, lotion, salve, skintonic m.m. som en del af vandfasen.
Dosering: Op til 15%

I hjemmet
Glycerin kan bruges i mange formål i hjemmet. For eksempel:
- Brug glycerin til at fjerne pletter på tekstil fra vin og frugt.
- Gør tøj, der kradser, blødt ved at tilsætte glycerin i sidste hold skyllevand, når du vasker.
- Fyld glycerin i vandlåse, som sjældent anvendes. På den måde kan du undgå lugtgener.

I produktion
- Glycerin er basis for fremstilling af blandt andet nitroglycerin og kunstharpikser til maling og lak.
- Glycerin bruges i fødevarer og drikkevarer som fugtighedsbevarende middel, og
opløsningsmiddel, og kan bidrage til at forlænge fødevarers holdbarhed. Glycerin anvendes som
fyldstof i kommercielt fremstillet fedtfattig kost og som et fortykningsmiddel i likører.
- Glycerin bruges også til fremstilling af væske til E-cigaretter fra 10-100%

Den nørdede information om Glycerin:
Glycerin er en sukkeralkohol med tre hydrofile hydroxygrupper (-OH) der er ansvarlig for glycerinens
gode vandopløselighed. Glycerin har e-nummeret E422 og bruges blandt andet i fødevarer som
emulgator eller stabilisator, men den må trods sin sødme ikke anvendes som sødemiddel.
Smp. 20 0C
Kp. 290 0C
Opløselighed i vand (20 0C): fuldstændigt blandbar
Glycerin = Glycerol = VG ( Vegetabilsk Glycerin )
Glycerins formel er C3H8O3.
(kilde: Wikipedia)

SMQ Vapour  - Nørrevænget 92 -  8310 Tranbjerg J -  Mobil [+45] 3172 5578  -  CVR 39193728 
(Lager: Irisvej 18 B - 8500 Grenaa)  -  Direkte Lagersalg læs (
HER)
 
Webshop fra e-hjemmeside.dk
www.smqvapour.dk
Du skal være mindst 18 år for at købe på vores hjemmeside.
Bekræft venligst din alder